Je bekijkt nu De ontwerper: Jan Corremans

De ontwerper: Jan Corremans

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Blog

We stellen de drijvende krachten achter The White Grolephant één voor één voor. Jan Corremans bijt als ontwerper de spits af…

1. Stel jezelf eens voor – wie ben jij en wat doe je in het dagelijkse leven?

Ik ben Jan Corremans, 64 jaar en sinds oktober 2020 met pensioen. Tot september was ik hoofddocent ontwerpen aan de studierichting Productontwikkeling van de Faculteit Ontwerpwetenschappen van de Universiteit Antwerpen. Ik heb zo’n 34 jaar lesgegeven binnen die opleiding. Voordien heb ik 3 jaar gewerkt als audio-visual ontwerper en 11 jaar als Art Director in de reclamewereld. Terugkerend element in mijn ‘carrière’ is het creatieve aspect.

Ik heb zelf Productontwikkeling gestudeerd (toen nog Industriële vormgeving) en heb na mijn afstuderen ook nog grafische vormgeving gestudeerd.

2. Hoe ben je bij kaaimannen terecht gekomen?

Ik ben bij de kaaimannen terecht gekomen door in te gaan op de oproep tot vrijwilliger via de flyercampagne van eind 2019. Dus nog niet zolang betrokken bij de vzw. Ik kende de organisatie voordien al, vooral door Theater Aan ’t Water.

3. Wat is je rol bij de kaaimannen?

Tot nu toe heb ik vooral een creatieve rol vervuld bij de kaaimannen. Grafisch werk zoals logo’s en affiches (voor vb. de Clandestino concertenreeks en Bar Hasart).

4. Wat is jouw rol in dit project? 

Het zaadje voor de Grolephant bestond al toen ik bij de Kaaimannen terecht ben gekomen. Ik ben mee in het project gestapt door een aantal voorontwerpen en ontwerpen te maken binnen het Witte Grolifant-project. Ik help bij de uitvoering en de bouw van het grote en het kleine exemplaar en hou mij misschien meer specifiek bezig met de look-and-feel van de mytische dieren.